Hvordan komme seg dit

WhatsApp

Lagre telefonnummeret til de du bestiller taxi fra. Så og si alle der benytter «WhatsApp».

Nyttige lenker

Flyreisen

Fra Oslo Lufthavn går det direktefly til Larnaca Airport på den gresk-kypriotiske siden. Flyreisen tar ca. 4 og 30 minutter. Du kan også velge Pegasus eller Turkish Airlines og lande på Ercan Airport i Nicosia på den Tyrkisk-Kypriotiske siden, med mellomlanding i Tyrkia. Det er også charterfly til Larnaca. Her er det mange gode tilbud utenom skoleferien.

Ankomst Kypros

Fra flyplassene er det mulig å bestille og hente leiebil, noe som anbefales å gjøre god tid i forkant. Om du skulle velge å hente leiebilen på en av flyplassene anbefales det å sjekke opp om det selskapet du ønsker å leie bil fra, tilbyr forsikring på den gresk-kypriotiske delen og /eller den tyrkisk-kypriotiske delen, avhengig av hvilke flyplasser du henter bilen på. Les mer om dette på siden «litt mer om kypros» . Dette er nødvendig skal du slippe igjennom grensekontrollen. Et annet alternativ er å kontakte et taxiselskap på Nordsiden og be dem om å hente deg på flyplassen.

Fra flyplassen til leiligheten

Hvis du velger å bestille taxi fra en leverandør på Nordsiden fra flyplassen og samtidig ønsker leiebil for hele eller deler av oppholdet, så anbefales det å gjøre dette fra samme leverandør. Leiebilen kan du få levert og hentet rett utenfor leiligheten. Gjør denne avtalen i god tid i forkant. I samme mail kan du også avtale hvor lenge du ønsker leiebil, om du ønsker automat eller manuell giring og hvor stor bil du har behov for.

Leiebil

Skulle du velge å bestille taxi fra Nord-siden så bør du avtale en pris i forkant på transporten begge veier. Normalt ligger dette på 55-60 EUR per tur.

Taxiselskapene som tilbyr leiebiler, har helt ok priser. Prisene avhenger av hvilken type bil man ønsker og om man er i lavsesong (november-februar), midtsesong (mars-mai) eller høysesong (juni-oktober). Spør også om hvilken drivstoffkvalitet bilen bruker. Får du ikke det i mailen så spør de som kommer og leverer bilen.