Hvordan komme seg dit

Flyreisen

Fra Oslo Lufthavn går det direktefly til Larnaca Airport på den gresk-kypriotiske siden. Flyreisen tar ca. 4 og 30 minutter. Du kan også velge Pegasus eller Turkish Airlines og lande på Ercan Airport i Nicosia på den Tyrkisk-Kypriotiske siden, med mellomlanding i Tyrkia. Det er også charterfly til Larnaca. Her er det mange gode tilbud utenom skoleferien.

Ankomst Kypros

Fra flyplassene er det mulig å bestille og hente leiebil, noe som anbefales å gjøre god tid i forkant. Om du skulle velge å hente leiebilen på en av flyplassene anbefales det å sjekke opp om det selskapet du ønsker å leie bil fra, tilbyr forsikring på den gresk-kypriotiske delen og /eller den tyrkisk-kypriotiske delen, avhengig av hvilke flyplasser du henter bilen på. Les mer om dette på siden «litt mer om kypros» . Dette er nødvendig skal du slippe igjennom grensekontrollen. Et annet alternativ er å kontakte et taxiselskap på Nordsiden og be dem om å hente deg på flyplassen.

Fra flyplassen til leiligheten

Hvis du velger å bestille taxi fra en leverandør på Nordsiden fra flyplassen og samtidig ønsker leiebil for hele eller deler av oppholdet, så anbefales det å gjøre dette fra samme leverandør. Leiebilen kan du få levert og hentet rett utenfor leiligheten. Gjør denne avtalen i god tid i forkant. I samme mail kan du også avtale hvor lenge du ønsker leiebil, om du ønsker automat eller manuell giring og hvor stor bil du har behov for.

Leiebil

Skulle du velge å bestille taxi fra Nord-siden så bør du avtale en pris i forkant på transporten begge veier. Normalt ligger dette på 55-60 EUR per tur.

Taxiselskapene som tilbyr leiebiler, har helt ok priser. Prisene avhenger av hvilken type bil man ønsker og om man er i lavsesong (november-februar), midtsesong (mars-mai) eller høysesong (juni-oktober). Spør også om hvilken drivstoffkvalitet bilen bruker. Får du ikke det i mailen så spør de som kommer og leverer bilen.