Alagadi Turtle Beach

Alagadi Beach

Alagadi Turtle Beach er en berømt skilpadde strand, men også en meget populær strand for de lokale og turister. Stranden består av to deler. Den ene delen har restaurant og er alltid godt besøkt, mens den andre stranden er litt mer tilbaketrukket og passer for de som ønsker seg en litt mer stille dag på stranden. 

Om sommeren kan man se når havskilpaddenes egg klekkes på Alagadi Turtle Beach. Frivillighetsorganisasjonen SPOT arrangerer utgravninger av skilpadder, og disse kan tas med hvis man får en bestilling hos SPOT.

Det er en fantastisk følelse å være en del av øyeblikket når sandete små hachtlinger ser dagslyset for første gang. Eller om kvelden når du kan være en del av gruppen som slipper dem i havet.  Når du er på Alagadi Turtle Beach, bør man ikke glipp av de naturlige «steinbassengene» som er skapt av havet der steiner møter havet og hvor steinene er slipt av bølgende. Ved disse «svømmebassenger» blir vannet oppvarmet av den varme middelhavssolen. Her kan man sitte føttene i det varme vannet og se ut over den naturskjønne kysten.

http://newcyprusmagazine.com/alagadi-turtle-beach/

Visste du at...

Du faktisk kan se skilpadder på Alagadi beach.

I perioden fra slutten av Mai til slutten av September kan du besøke stranden og få informasjon fra Alagadi Sea Turtle conservation and Research Centre om skilpaddene på stranden.  Stranden er stengt for besøkende om nettene i perioden da skilpaddene legger egg, men organisasjonen arrangerer så små grupper kan komme og se skilpaddene som dekker over redene sine om natten.

Det er ikke lett å få plass i en slik gruppe, da de kun tar med 17  personer om gangen.  Så det lønner seg å bestille plass lang tid i forveien.