Salamis

ruinene og historien

noe for historiebøkene

Historie

Mye gammel historie ligger igjen i ruinene

Romerske søyler

Fem divisjoner utgjør romerske søyler, som etterligner de klassiske greske søyler

Gresk bystat

Salamis er lokalisert på østkysten av Kypros. Litt nord for Famagusta. Stedet er en eldgammel gresk bystat. Den ble etablert for mer enn 2000 år siden og var sentrum for handelsvirksomhet. I følge tradisjonen sies det at Teucer, sønn av Telamon, var grunnleggeren av Salamis.

Rike funn

Like ved Salamis er det gjort rike funn fra mykensk tid. Ruinene ble grav ut tidlig 1950 – tallet og frem til 1974. Det utgravningene har vist er en forlengst glemt kultur og en lang turbulent historie. Etter ødeleggelsen av Troya, skal visstnok sønn av Telamon – Teuros, ha bygget et stort tempel for å hedre guden Zevs.

Kristendommen

Salamis hadde sin første kontakt med kristendommen ca. i år 45 etter Kristus, da Paulus og Barnabas var på misjonsreise. Allerede på denne tiden hadde Salamis en stor jødisk befolkning. I år 115 var det et stort opprør mot keiser Trajan, og man antar at mer enn 200 000 jøder mistet livet her.

I dag

Det er fortsatt den dag i dag fullt mulig å beundre ruiner av de romerske badene, sportsarenaen og forumet. Stedet forteller om skiftene innvandring, innflytelse og påvirkning fra omkringliggende stormakter.

Spisesteder i nærheten

Aspava Restaurant – Adresse: Liman Yolu Sokak 1919

Les anmeldelser fra Tripadvisor her

Ginkgo Cafe & Restaurant – Adresse: 1, Liman Yolu Magusa

Les anmeldelser fra Tripadvisor her

4 Bar & Munchies – Adresse: Old Town, Mahmut Celalettin SK

Les anmeldelser fra Tripadvisor her

Rouge 21 – Adresse: 21 Liman Yolu Suriçi

Les anmeldelser fra Tripadvisor her